Facebook Business Manager Katalog Yükleme

Facebook Ürün Reklamı kullanmak için e-ticaret sitenizdeki ürün kayıtlarını Facebook Ürün Kataloğuna yüklemeniz gerekmektedir. Ürün kataloğunu yüklemek için öncelikle Facebook Business servisine kayıt olmalı ve ürünleri bu servis altında bulunan katalog alanına yüklemelisiniz. Facebook Business servisine https://business.facebook.com adresine giriş yaparak ulaşabilirsiniz.

Karşınıza gelen sayfada hesap oluşturmanız gerekmektedir.İsterseniz facebook adresiniz ile bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Facebook bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

Kayıt işleminin ardından karşınıza bu ekran gelecektir.Bu ekranda hesap oluştur butonuna tıklayarak işletme hesabınızı oluşturmanız gerekmektedir.

İşletme hesabınızı oluşturduktan sonra ana sayfada katolog yöneticisi kısmına tıklayıp katalog oluşturmanız gerekmektedir.

Açılan sayfadan katalog oluştur butonuna tıklamanız gerekmektedir.

Katolog oluştur butonuna tıkladıktan sonra şu adımları izlemelisiniz.

Evet kataloğumuzu oluşturduk şimdi ürünlerimizi nasıl aktaracağız onu inceleyelim.

Kataloğu oluşturdukdan sonra yukardaki görselde de gördüğümüz gibi ürünler kısmına tıklıyoruz.

Açılan sayfada ürün ekle butonuna tıklıyoruz

Yukarıda kırmızı ile göterilen alana facebook xml çıktı adresimizi giriyoruz.Facebook xml çıktı adresinizi öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyiniz.Öncelikle E-Ticaret sitemizin paneline giriş yapıyoruz.Ardından Entegrasyon bölümünden Xml çıktılar alanına geliyoruz ve aşağıdaki alan karşımıza geliyor .Facebook bölümünde düzenleme alanına tıklıyoruz.

Facebook düzenleme alanına geçtikten sonra karşımıza aşağıdaki ekren gelmektedir.Bu ekranda kırmızı ile işaretli alanı kopyalayıp facebook business sayfasına tekrar dönüyoruz ve facebook xml alanına bu adresi yapıştırıyoruz.

Facebook Xml adresini yapıştırdıktan sonra ileri diyoruz ve aşağıdaki ayarları yapıyoruz.İleri butonuna tıklıyoruz.

Açılan sayfada para birimini seçip yükle diyoruz.

Ve artık Ürünlerinizi facebook business a yüklemiş oldunuz.Eğer yüklediğiniz ürünlerde bir sorun var ise. Katalog yükleme sonrasında mesaj olarak ürünlerin eksik verileri görünecektir.

27 Temmuz 2020
Was this article helpful?

Bir cevap yazın